Gamle kataloger fra Søborg Møbler.

Søborg Møbler har lagt 7 historiske møbelkataloger på Nettet. De dækker perioden 1922 til 1966.

De historiske kataloger er et super initiativ og et nyttigt redskab for samlere og handlere med interesse for dansk møbelkultur. Mest interessante i det perspektiv er nok de senere kataloger.

Fra slutningen af 40’erne begynder virksomheden at fremstille møbler tegnet af arkitekterne Peter Hvidt og Orla Mølgaard-Nielsen. I 1950 kommer Børge Mogensen til. Katalogerne fra årene 1966 og 1954 omhandler kun Børge Mogensens møbler, mens kataloget fra 1958 er opdelt med den første halvdel til Hvidt og Mølgaard og den næste til Børge Mogensen.

Søborg Møbler col 2 M

Katalogerne fra Søborg er digitalt publiceret på ISSUU. Platformen tillader, at du kan bladre mellem siderne, eller du kan forstørre teksterne med klik med musen. Begge features understøttes også via touchskærmen på en smartphone eller iPad. At kunne sætte lup på teksterne er en absolut nødvendighed. Nogle af dem er små med tynd skrift og en smule uskarpe.

I oversigten med valg mellem de forskellige forsider er der en lille fejl. Der er ikke to kataloger fra 1939. Det blå med tegningen af det unge par, der er ved at indrette sig og flytter rundt på møblerne, er fra 1947. Netop det år hvor Hvidt og Mølgaard tegnede deres tidligste møbler til Søborg.

Du finder katalogerne via et link på Søborg Møblers hjemmeside.

Forf: JM

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s