Poul Volthers tremmestol.

Poul Volther tegnede i 1946 en pindestol for FDB Møbler. Farstrup Møbelfabrik har også produceret en pindestol. Hvordan ser man forskel? Det vil Lasse gerne vide:

“Jeg har været heldig og fået fingrene i nogle pindestole som jeg først troede var fra FDB men jeg har senere fundet ud af at de højst sandsynligt er fra Farstrup Møbelfabrik. Nu er jeg dog stadig lidt i tvivl om det er rigtigt og om de er designet af Poul M. Volther. Håber I kan hjælpe mig”.

Poul Volther J46 col

Dine pindestole er fra Farstrup, men minder meget om Poul Volthers FDB model J46. Nogle vil sikkert mene, at Farstrup stolen er en kopi af FDB stolen.

FDB mærkede sine møbler med papirmærke eller brændemærke, men papirmærket kan være fjernet, så er man i tvivl, skal der kigges grundigt på små detaljer. Og det er ikke helt nemt, med mindre man har begge udgaver ved siden af hinanden.

De to billeder til højre er efter tilladelse hentet fra Lauritz.com. Det er et lot fra 2013 med to Farstrup stole og to FDB stole.

Se f.eks. på ryglænets kopstykke (det øverste tværstykke på stoleryggen). På Farstrup stolene er det mere afrundet end på FDB stolen. En anden forskel er placeringen af den lange tværpind nederst. Den er trukket en anelse længere tilbage på stolene fra Farstrup.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s