Loftslampe af træ.

En læser har fundet en sjov lampe af træ. Han har sendt et billede og vil gerne vide, hvornår den er fra og hvem der har lavet den?

Coll Conus A

Din lampe hedder Conus. Den er designet af Jørgen Wolff og er også fremstillet hos ham. Træet er orgeon pine.

Jørgen Wolff var snedkermester med forretning i Hellerup. Nogle af lamperne var stemplet indvendigt med et brændmærke som det øverst til højre.

Dateringen er jeg lidt usikker på, men Jørgen Wolff’s Møbelsnedkeri deltog flere gange i 50’erne og 60’erne på Københavns Snedkerlaugs udstillinger på Kunstindustrimuseet. I 1959 og 1960 hang der lamper magen til din over møblerne på hans stand. Billedet nederst til venstre er fra 1959 og er affotograferet fra Grete Jalk’s bog om dansk møbelkunst.

Ophænget ser ud til at mangle. Er du fiks på fingrene, kan du måske selv lave et, som skal hvile på de tre små tapper, der sidder inde i lampen. Du kan se, hvordan det originale ophæng er konstrueret nederst til højre.

Coll Conus C

Alternativt kan du tænke omvendt og bygge en montering i den anden ende, så din lampe kan stå på gulvet.

Svenske Modernity viser på deres hjemmeside en udgave af Conus som standerlampe. De mener, at Jørgen Wolff har fået den fremstillet hos Torben Ørskov, men deres oplysning kan jeg ikke verificere andre steder.

Referencer: “Dansk Møbelkunst gennem 40 aar” af Grete Jalk. Bind 4 1957-1966 side 106-107, Teknologisk Instituts Forlag 1987, isbn. 87-7511-714-2. Eureka Premium Vintage Collection, græsk hjemmeside hvorfra billedet af ophænget er hentet. Modernity, forretning i Stockholm med high-end skandinavisk design, hvorfra billederne af brændmærket og gulvlampen er hentet.

Forf: JM

Reklamer

One comment

  1. Hej. Med hensyn til trælampen, så er det min far der har lavet den. Jeg har ophæng hvis du er interesseret.
    Mvh
    Mette Wolff

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s