Retro på svensk og dansk.

Svenskerne har haft det siden juli 2011. Danskerne har lige fået det. Et magasin med navnet Retro om design fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Målgruppe og fokus er stort set ens. Ved første øjekast er der mange ligheder, alligevel er de to ret forskellige, når du kigger dem nærmere efter.

Aller Press står bag det nye danske Antik og Auktion Retro. Ingen tvivl om at de har kigget hen over Øresund og hentet inspiration fra det svenske Scandinavian Retro, der er udgivet af Egmont Gruppen.

Retro da sv omslag

Begge er bygget op omkring boligreportager og har store og mindre featureartikler. Begge har guider og er krydret med gamle fotos eller retroreklamer. Scandinavian Retro kalder dem retro øjeblikke og bruger den slags flere steder rundt omkring i bladet – meget mere end det danske magasin gør.

Billedet fra Antik og Auktion Retro af 60’ernes moderne mand er fantastisk. Skuespillerparret Arne Weel og Karen Marie Løwert i køkkenet hvor manden tager en tjans til ære for fotografen.

moderne mand 2x

Danske Antik og Auktion Retro er også rettet mod nye ting i gammel retro stil. Boligreportagerne og nogle af featureartiklerne efterfølges af sider med inspiration til shopping og hvordan du selv kan gribe stilen. Det ser du markant mindre af i Scandinavian Retro.

Fair nok også at fokusere på nye ting. Måske et valg, der er med til at finansiere bladet. Men for en læser, som kun gider det originale gamle retrolook, er det lidt ligegyldigt.

Retro da sv opslag

En anden forskel er feature artiklernes antal og dybde. Du fornemmer, at der ligger mere grundig research bag Scandinavian Retro. Eksperter inddrages, og folk med samtidig relation til emnet interviewes. Temartiklen i det seneste nummer 1 fra 2016 om Mariannne Westmanns krukker fra Rörstrand er et godt eksempel. Den bygger bla. på en samtale med en tidligere arbejdskollega til Mariannne Westman, har en samtale med et samler ægtepar og inddrager to porcelænsbloggere.

Battler du de to seneste udgaver af retro magasinerne i en statistikdyst, ser du forskel.

Scandinavian Retro har 7 større eller mindre feature artikler på ialt 50 sider. Antik og Auktion Retro har også 7, men de fylder kun 29 sider. I det svenske fylder reklamer og sider med omtale af nye ting 15%, i det danske er det 20,5 % (reklamer samt grib stilen/shopping/mood board).

Scandinavian Retro, 2016 nummer 1 (februar). Magasinet udkommer med 6 numre om året. Pris i løssalg 65 kroner eller du kan abonnere.

Antik og Auktion Retro, 2016 nummer 2 (februar). Magasinet udkommer med 4 numre om året. Sælges i sampak med Antik og Auktion. Pris i løssalg 65 kroner. Det ene blad følger med ved køb af det andet. Du får to blade for et blads pris eller du kan abonnere.

All content © copyright: Loppefund_Research

Forf: JM

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s