Arkivskab fra Bjerringbro.

Søren fortæller, at han har købt et arkivskab i palisander:

“Der er et Danish Furniture Makers Control mærke – og der står 8850 Bjerringbro Danmark. Men selvom jeg har søgt på Bjerringbro Møbelfabrik eller lignende, kommer der ikke rigtig noget frem. Måske kan I hjælpe med, hvad firmaet hedder? Og måske endda hvem der har tegnet det smukke møbel?”

BS col 1

Hvem der har tegnet skabet, kan jeg ikke opklare, men det er fremstillet på virksomheden Bjerringbro Savværk.

Allerede i slutningen af 30’erne begyndte de at specialisere sig i kontormøbler. Dit møbel er sikkert fra slut 60’erne eller første halvdel af 70’erne. Det har været i produktion i en længere årrække. I 80’erne indgik det i serien System B8, men dit eksemplar må være lidt tidligere. Det vurderer jeg ud fra etiketten.

Lidt svært at se hvad der har stået længst til venstre. Der mangler noget, men jeg tror, der har været et stort B omkranset af et hvidt S. Sådan var etiketten nemlig i 60’erne og 70’erne. Senere kom der til at stå System B8 til venstre.

Jeg har fundet nogle billeder af en gammel og en ny etiket. Den gamle er til højre.

BS col 2

Bjerringbro Savværk skiftede i 1985 navn til System B8 og senere igen til Duba B8 efter en fusion med møbelfabrikken Duba på Falster. Virksomheden ligger stadig i Bjerringbro, og da den fyldte 100 år i 2014, skrev Viborg Stifts Folkeblad en jubilæumsartikel.

I Loppefunds sektion med Retro Reklamer er der kommet en ny kategori med kontor- og opbevaringsmøbler. Her kan du se et par eksempler på ældre møbler fra Bjerringbro Savværk.

Forf: JM

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s