Hvordan søger du

Emnemæssigt er kategorierne i kolonnen til højre den bedste indgang til bloggens indlæg, men du kan også vælge at bruge søgeboksen i framen til højre.

søgeboks NY

Søgeboksen er meget basal og ikke særlig intelligent. Den egner sig bedst til eksakte ord, som er nemme at afgrænse. Det kan typisk være navne eller varemærker som f.eks. “Kittelsen” [Grete Prytz Kittelsen] eller “Arabia”. Søgemaskinen skelner ikke mellem store eller små bogstaver.

En søgning på ord som “tin” giver ingen mening. Der er ganske vist flere indlæg om tin på bloggen, men søgemaskinen leder efter samtlige forekomster, hvor tin indgår i en tekststreng. I praksis betyder det, at du med en søgning på “tin” også får alle de resultater, hvor ordene ting/tingene/Kunstindustrimuseet/loppeting indgår – og det giver jo ikke rigtig nogen fornuftig hjælp.

Du kan desværre ikke løse problemet ved som i Google at sætte dit søgeord i “anførselstegn” eller bruge såkaldte booleske operatorer som “or” “not” o. lign.

Når du har lavet en søgning ved hjælp af søgeboksen, vises samtlige de indlæg, hvor ordet forekommer i kronologisk rækkefølge med det seneste indlæg øverst. Du kan få din browser til hjælpe dig med at finde de steder i teksterne, hvor ordet forekommer. Det er lidt forskelligt fra browser til browser.

I Google Chrome taster du ctrl og f, så kommer find boksen frem oppe til højre under skruenøgle symbolet. Du kan bladre med pilesymbolerne.

I Firefox taster du også ctrl og f, men her kommer find boksen frem nederst i vinduet. Du kan bladre med next eller previous.

Forf: JM